Platformă de responsabilitate socială
a GDF SUEZ Energy România

Totul începe acasă!

11 septembrie 2013 in Social

Totul începe acasă!

Prin proiectul SOS Village ne propunem îmbunătățirea condițiilor de viață și studiu, pentru 80 de copii.

De ce ne implicăm?

SOS Village reprezintă un cămin pentru copiii defavorizați, situat în București, pe Calea Floreasca, nr. 165. Complexul adăpostește 12 case, câte una pentru fiecare mamă socială, ce are în grijă 6-7 copii. Clădirile au fost date în folosință între 1993 și 1996, nu au fost renovate de atunci, iar starea lor se degradează, devenind din ce în ce mai mult un pericol pentru cei mici.

Cum contribuim?

Ne-am propus să îmbunătățim viețile celor 134 de locuitori prin reabilitarea complexului.

  • înlocuim acoperișurile pentru toate cele 12 case sociale,
  • izolăm termic acoperișurile și nivelele superioare,
  • instalăm dispozitive de contorizare a consumului individual de gaz, pentru fiecare locuință,
  • înlocuim ușile și ferestrele,
  • realizăm izolația termică exterioară,
  • înlocuim centralele termice.

Poți ajuta și tu!

Dacă acest proiect te reprezintă sau îți dorești să ajuți, te așteptăm să ni te alături, în calitate de voluntar.

Ultimele stiri

22-09-2014 Eric Stab a voluntariat pe şantierul Habitat for Humanity

Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România, a participat vineri, 19 septembrie, la evenimentului CEO Build. CEO Build aduce împreună unii dintre cei mai importanți lideri ai mediului de afaceri pentru a lucra ca voluntari pe șantierul Habitat for Humanity România din Calea Floreasca 165.

Munca echipei CEO Build oferă celor peste 80 de copii ce locuiesc aici un cămin mai bun în care să se bucure de copilărie. Sub atenta îndrumare a specialiștilor Habitat for Humanity România, Eric Stab a dat o mână de ajutor la reabilitarea celor 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor din București.

În fiecare casă locuiește o mamă socială având în grijă 6-7 copii. Casele au fost date în folosință acum 20 de ani și nu au mai fost renovate de atunci, iar în prezent ele sunt într-o stare avansată de degradare și au un consum energetic ridicat.

Prin programul „Totul începe acasă!”, derulat de Habitat for Humanity România în parteneriat cu GDF SUEZ Energy România și Fundația GDF SUEZ, toate cele 12 case vor fi renovate și eficientizate energetic până la finalul lunii octombrie 2014. La acţiunile de voluntariat din cadrul programului au participat şi 50 de angajaţi ai companiei care au dorit să aducă o rază de lumină copiilor care trăiesc în aceste case.

28-04-2014 O nouă misiune de voluntariat la SOS Satele Copiilor

Angajaţii GDF SUEZ Energy România au prins gustul voluntariatului. 25 de angajați ai companiei au ales să îşi petreacă o zi de sâmbătă la SOS Satele Copiilor. Şi nu oricum, ci muncind cot la cot cu specialiştii Habitat for Humanity, în cadrul proiectului de reabilitare a celor 12 case sociale în care peste 80 de copii vor descoperi, la finalul proiectului, ce înseamnă bucuria unui cămin frumos și primitor.

“Ne-am împrietenit cu Alex, Mădălina, Șerban și mulţi alţi copii minunaţi pentru care SOS Satele Copiilor însemnă acasă. Ne-am bucurat enorm să participăm la acţiunea de sâmbătă în beneficiul lor şi va exista cu siguranță o dată viitoare, ocazie cu care îi vom cunoaște pe toți. Am făcut asta pentru ei și ei sunt motivul pentru care vom reveni mereu gata să dăm o mână de ajutor”, a declarat Iulian Maxim, voluntar GDF SUEZ Energy România.

Prin programul “Totul începe acasă!”, derulat de GDF SUEZ Energy România, Fundația GDF SUEZ și Habitat for Humanity România, casele din cadrul SOS Satele Copiilor vor fi renovate și eficientizate energetic până la finalul anului 2014. În fiecare casă locuiește o mamă socială, ce are în grijă 6-7 copii. Casele au fost date în folosință acum 20 de ani și nu au mai fost renovate de atunci, iar în prezent ele sunt într-o stare avansată de degradare și au un consum energetic ridicat.

Cu sprijinul angajaților GDF SUEZ Energy România, s-a lucrat la izolarea fațadei pentru 2 dintre cele 12 case. La sfârșitul lunii mai, primele patru familii sociale se pot muta în casele proaspăt renovate, urmând ca şi celelate familii să se bucure de o casă nou renovată până la sfârşitul anului.

Contribuția de 300.000 de euro a GDF SUEZ Energy România va îmbunătăți considerabil condițiile de locuit și de învățare pentru toți cei 134 de beneficiari: copii, părinţi şi asistenţisociali ce îşi desfăşoară activitatea în acest centru.

21-10-2013 Angajaţii GDF SUEZ Energy România au voluntariat în beneficiul SOS Satele Copiilor

Sâmbată, 19 octombrie, a avut loc primul eveniment de voluntariat în cadrul programului “Totul începe acasă !” prin care GDF SUEZ Energy România susţine, alături de Habitat for Humanity România, reabilitarea caselor din cadrul SOS Satele Copiilor.

O echipă de 25 de voluntari ai GDF SUEZ Energy România care au răspuns pozitiv invitaţiei de a voluntaria s-au bucurat de o experienţă de neuitat: multă munca, efort susţinut, activităţi diverse (de la transport de moloz la demontat de mobilă şi tocuri de uşi), momente plăcute petrecute alături de copiii din satul SOS, clipe de solidaritate trăite împreună cu colegii pe care i-au descoperit, de data aceasta, altfel.

În cadrul parteneriatului dintre GDF SUEZ Energy România, Habitat for Humanity România şi SOS Satele Copiilor, 12 case sociale din cadrul SOS Satele Copiilor vor fi reabilitate pe parcursul anului 2013 şi în anul 2014 prin programul ,,Totul începe acasă !’’. Parteneriatul face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, Energie pentru Fapte Bune. Evenimentul de sâmbătă, 19 octombrie, a fost prima acţiune de voluntariat intern şi s-a dovedit un succes.

Datorită implicării lor, copiii din două dintre casele din cadrul SOS Satele Copiilor vor petrece sărbatorile într-un cămin mai cald şi primitor.

 

Facebook Like Facebook Share RSS